Welcome to our Beaver Builder plugin forum!

About this forum
These forums have not been active for several years. They're available for search and reference, but a lot of this information is likely out of date.

For current information, try visiting our Knowledge Base.

Home / Support / Beaver Builder Plugin / Welcome to our Beaver Builder plugin forum!

This topic is: not a support question
Viewing 30 posts - 1 through 30 (of 78 total)
  • Author
    Posts
  • #676

    Billy Young
    Keymaster

    This forum is intended for specific bugs, issues or questions related to the Beaver Builder plugin. Post up and we’ll back to you as soon as we can! Thanks again for your interest in our products.

    #4370

    Peter
    Participant

    Bought the plugin today and wondering how to use it. Are the any video tutorials that can help me get started?

    #4392

    Colin
    Moderator

    Hi Peter,

    Here is a video that demonstrates how I used Beaver Builder to build a site. There will be more videos coming soon.

    http://youtu.be/g865MNuG5jk

    Hope that helps for now.

    Colin

    #13952

    John
    Participant
    This reply has been marked as private.
    #14039

    julesmac
    Participant

    Hi guys,

    Trying to upload the plugins to my wordpress site and when I download the plug in on my mac they don’t appear as zip files but as normal folders. I’m a newbie so what I am doing wrong?!
    Thanks Julie

    #15456

    Kim
    Participant

    I have 1.5.7.2 is installed but when I try to install the latest release/update it tells me that the install failed. No other explanation is given. I have a valid subscription, so I’m baffled. Please advise.

    #19461

    Mary
    Participant

    Trying to upload the plugins to my wordpress site and when I download the plug in on my mac they don’t appear as zip files but as normal folders.
    Thanks, Mary

    #30483

    Danny
    Participant

    Hi, I am using Beaver for the first time and is going well, but when I am wanting to add a photo or video I click on select photo or video the screen goes grey and nothing else happens. my media library does not open. I have deactivated all my other plugins and still it does not work.

    Can you please help me to work this out. Thanks

    #39194

    Mary-Anne
    Participant

    Hello, I just purchased the Pro version first time user, went to upload the zips files and it says this, Unpacking the package…

    Installing the plugin…

    The package could not be installed. No valid plugins were found.

    Plugin install failed.
    Not so good considering I planned to re-build my site this weekend, can you help me urgently please

    #39196

    Colin
    Moderator

    Hi Mary-Anne,

    Sorry to hear you’re having problems. There are many things that could prevent you installing Beaver Builder. For example another plugin or page builder might be causing a conflict. Anyway, let’s see if can get you up and running.

    First of all, can you please confirm that you’re installing Beaver Builder from the “Plugin” section of WordPress, as opposed to FTP.

    Sometimes files get corrupted during download, so let’s make sure that’s not the problem. Please re-download the Beaver Builder plugin into a different folder, then try re-installing using the newest downloaded version.

    If that doesn’t work, please post a temporary admin login (Set as private reply) for your site, so we can take a look and get it fixed for you.

    Hope that helps,

    Colin

    #39290

    3lilspins
    Participant

    Hi guys, I am learning to use the page builder by the minute but I know I am missing some tricks. Question: when I start with the Scroller template and replace the default image with mine, it goes full width (that’s what I want). If I start with blank template I cannot get the pic full width… why? Am I missing a module for full bleed parallax scroll?

    #39322

    Colin
    Moderator

    Hi 3lilspins,

    Go into the Row settings by clicking on the Wrench icon when the row is selected. Next set the Row to full-width, then change the Background type to Parallax. Now all you have to do is set your image as the Background Parallax photo and save your settings.

    That should be it, but please let us know how you get on.

    Colin

    #39380

    3lilspins
    Participant

    Hi Colin
    yes, thank you, that works!
    Simple when you know where to look, I guess.
    Moving onward…

    #39452

    3lilspins
    Participant

    My new problem: the positioning of items in builder view changes completely when I save or publish. I wish I could attach screenshots here but I don’t know how to do it
    :/

    #39457

    Colin
    Moderator

    3lilspins,

    Can you use the “Set as private reply” option to post a temporary admin login?

    #39461

    3lilspins
    Participant
    This reply has been marked as private.
    #39463

    3lilspins
    Participant
    This reply has been marked as private.
    #39466

    Colin
    Moderator

    Hi 3lilspins,

    Thanks for the login info. There’s nothing wrong with Beaver Builder going on here. What you’re experiencing is a regular design challenge in sizing the background image correctly, then using the right mode to display it and finally some fine tuning with some padding. It’s one of those one’s you just have to play around with until it looks right when you save it.

    If you add around 200px padding to bottom of your main row, that will push your photo down a bit. The other option would be to change the background image type to “Fixed” instead of Scroll. If you want the scroll effect however, you will need to play around with adding padding to the row and also maybe to the various modules you have on the front page. It’s a bit hit and miss at first, but you get a feel for it after a while.

    I’ll try to get a tutorial done this week to demonstrate what I’m talking about, but I hope this helps for now.

    Colin

    #39476

    3lilspins
    Participant

    I didn’t think there was anything wrong with BB Colin, just that I need to learn hehehe. Will try each of your tips, it gives somewhere to look and I trust at least one of them will work out for me. I do look forward to the tutorial when it comes out.
    Many thanks!

    #39579

    Ben Carlo
    Keymaster

    Hey 3lilspins,

    Just letting you know you can always post a new thread if you encounter a problem with BB. 🙂

    Ben

    #39678

    3lilspins
    Participant

    Thanks Ben, and appologies for clumsy protocol. I just found where the box is to do just that and I’ll use it if/when needed

    #39683

    Ben Carlo
    Keymaster

    No worries! 🙂

    Ben

    #48068

    David
    Participant

    Hi there. My site: http://www.skyborough.com is “mostly” responsive (all done in Beaver Builder) but the background images do NOT reduce in size. The resulting mobile presentation is visually confusing. The background images on pages are in CELLS and not background images in the theme itself.

    David

    #48087

    Ben Carlo
    Keymaster

    Hey David,

    Thanks for getting in touch! I checked the site on mobile and everything appears to be fine. If you’re referring to how the background images are too large, that’s because they are based on the content you have. On mobile view, the columns stack on top of each other making your content a bit taller. The background will try to cover all of the content’s box. If we’re to resize the background to maintain its aspect ratio, it wouldn’t look good. You can check the link below to see what I mean.
    http://forum.wpbeaverbuilder.com/support/q/responsive-background-photo-full-width/#post-24277

    Hope this helps!

    Ben

    #51851

    Rogimar
    Participant

    How will beaver team builder It’s been 02 weeks that a downloaded version of an affiliate ( TYLER ) http://tyler.com/ of you and when I could no longer configure the update The payment has already been updated and still can not set.

    Still managing to not update my website smartsbrasil.com , What should I do?

    #52104

    Billy Young
    Keymaster

    Hey Mark,

    Thanks for getting in touch and sorry to hear about the issues! I sent you an email yesterday, but I don’t believe you got that. Would you mind sending me another email via themes[at]fastlinemedia[dot]com and checking perhaps your junk folder for my email yesterday? We’re certainly available assist!

    Best,
    Billy

    #53581

    Vicki
    Participant
    This reply has been marked as private.
    #53752

    Ben Carlo
    Keymaster

    Hey Vicki,

    Thanks for posting!

    1. The navigation bar is mainly controlled by the theme. If you want an additional one, you’re gonna have to hard code it to your theme’s files which requires PHP/CSS knowledge. If you want a menu inside the content area, you can use our Menu module instead.
    2. I believe you’re referring to the Beaver Builder plugin? If so, no, it doesn’t work on the header options as those are controlled by your theme.
    3. Where can you access these templates? Also, we don’t really recommend using 2 page builders at once as these usually result in a conflict.

    Ben

    #54598

    Eric
    Participant

    Hi BB’ers,

    Question regarding permalink settings:

    We have built many pages in BB using the default permalink settings. We now want to change the permalink settings to “Post Name” instead of default.

    When I first changed the permalink settings I was getting a “500 Internal Server Error.” I sent this to our IT team and they informed me that “the fallback script was set to /index.html which is not provided by wordpress package, changed to /index.php.”

    This fixed the “500” error, but now when I change the permalink settings to “Post Name” I can no longer access the page builder. I can see the content that was built, but clicking the page builder button has no effect.

    If I change the permalink settings back to default, the page builder works again.

    The end goal is to have “Post Name” permalinks and be able to use the page builder.

    Advice?

    Thanks,

    Eric

    #54957

    Billy Young
    Keymaster

    Hey Eric,

    Sorry to hear about the issues. Generally speaking, caching comes into play more often than not in these situations. If you have a caching plugin installed, go ahead and clear it or even disable it for the time being. From there, re-save your permalinks and then head over to settings > page builder > cache and give the BB cache a clearing. Give it another shot and let me know if that works for you!

    Best,
    Billy

Viewing 30 posts - 1 through 30 (of 78 total)

The forum ‘Beaver Builder Plugin’ is closed to new topics and replies.